Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Derde studiedag Münchhausen by Proxy

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
133 Verpleegkundigen

Details evenement

06 oktober 2016
10:00 uur
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
SaHa Communicatie
079-8890754
EUR 299,- met korting voor collega's
Derde landelijke studiedag 'Het herkennen van en handelen bij Münchhausen by Proxy (PCF)'
Donderdag 6 oktober 2016
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

Problemen met eten, chronische vermoeidheidsklachten, vage buikpijn… Münchhausen by Proxy (Pediatric Condition Falsification) is bijzonder lastig te herkennen. Bij deze vorm van kindermishandeling worden lichamelijke en/of psychische klachten veroorzaakt, verergerd of compleet verzonnen door (een van de) ouders.
Vroegtijdig signaleren is cruciaal voor de veiligheid van kinderen die hiervan slachtoffer zijn. Op deze studiedag vertellen experts uit verschillende disciplines dan ook aan u wat signalen zijn en wat u concreet kunt doen als u het vermoeden heeft dat er sprake is van PCF.

Naast casuïstiekbespreking gaan we onder meer in op de communicatie met kinderen en hun veiligheid: is contact met de ouder(s) nog mogelijk, en zoja, onder welke voorwaarden? U hoort uit eerste hand wat slachtoffers hebben ervaren en welke tips zij voor u hebben om (eerder) in te grijpen. Gedurende de gehele dag is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.

Wees er snel bij: de vorige twee edities van dit programma waren ruim voor de congresdatum volgeboekt!

Doelgroep: de doelgroep is multidisciplinair omdat juist het contact en samenwerken met ketenpartners van groot belang is bij PCF. U ontmoet dan ook professionals die kindermishandeling kunnen signaleren, professionals die slachtoffers behandelen en begeleiden, professionals die onderzoek doen naar de veiligheid van kinderen en professionals die besluiten moeten nemen inzake hun veiligheid.

Accreditatie: is toegekend door ABAN, cluster 1, 2 en 3 (nascholing voor huisartsen, artsen jeugdgezondheidszorg en artsen maatschappij & gezondheid, en medisch specialisten), het Kwaliteitsregister V&V (voor kinder- en jeugdverpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en SPV), de VVAK (voor vertrouwensartsen) en NIP/NVO (kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen).

Kosten: De deelnamekosten bedragen € 299,- (ex btw) p.p. Elke collega met hetzelfde factuuradres ontvangt een korting van € 25,- bij gelijktijdige aanmelding.

Informatie: Het programma en meer informatie vindt u op onze website: www.saha-communicatie.nl.