Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Training Incidentanalyse

Oudlaan 4, Utrecht
99 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

06 december 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 440,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal.

In deze training maakt u op praktische wijze kennis met diverse hulpmiddelen om incidenten te analyseren. Het gaat hierbij om veel voorkomende incidenten uit de dagelijkse praktijk: de lichte tot middelzware incidenten ‘type 1-2-3’ of de groene, gele en oranje meldingen. De training gaat níet in op het onderzoeken van calamiteiten.

De volgende praktische tools om incidenten te analyseren komen aan bod: ◦ 5x Waarom ◦ Visgraat ◦ Barrièreanalyse ◦ Procesveranderingsanalyse ◦ Oorzakenboom
U krijgt inzicht in de verschillen, overeenkomsten en het toepassingsbereik per analysehulpmiddel. U leert wanneer u welke tool het beste in kunt zetten en hoe u de verschillende hulpmiddelen toepast in uw eigen praktijk, door het oefenen met casussen uit uw eigen organisatie. Na afloop van de training bent u in staat om lichte tot middelzware incidenten zelfstandig te analyseren met behulp van een passend hulpmiddel.

Voor wie is deze training bedoeld? Kwaliteits- en veiligheidsadviseurs/-managers.