Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Familie als zorgvrager

V&VN, Churchilllaan 11, Utrecht
245 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

12 februari 2016
13:30 uur
V&VN, Churchilllaan 11, Utrecht
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Hoe ga je om met moeilijke vragen van familie? 

Mevrouw Boersma is sinds kort opgenomen bij jou op de afdeling. Haar man is iedere ochtend, middag en avond aanwezig. Hij is zeer kritisch en volgt je bij iedere stap. Hoe je ook je best doet om het goed te doen, hij vindt altijd nog iets wat beter moet.

De familie van meneer Dijk maakt ruzie bij zijn sterfbed. Hoe kun je een waardige omgeving creëren?

De moeder van de vierjarige Bernie komt woedend bij je: "Heb je nu nog niet overlegd met de arts?"

De familie van mevrouw Jansen vindt dat ze nog lang niet naar huis kan, terwijl de specialist erop staat dat ze morgen ontslagen wordt. 

Als verpleegkundige en verzorgende krijg je te maken met de naasten van cliënten. Het kan moeilijk zijn om te gaan met hun kritische blik, soms eisend gedrag, opmerkingen over de kwaliteit van zorg, het nakomen van afspraken etc. Hoe ga je het beste met deze situaties om en met welke wettelijke aspecten krijg je te maken? Wat bepaalt de professional en wat bepaalt de familie? Hoe komt het dat familie soms zo dwingend of onredelijk is? Hoe sluit je aan bij gezinscultuur?
Wil je meer kennis opdoen over hoe om te gaan met vragen en problemen rond familie? Dan ben je van harte welkom bij deze regionale vakbijeenkomst. Tijdens de middag kun je ook eigen ervaringen en kennis delen met collega’s. Lees meer.