Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Winst met leefstijl

Best Western Hotel Igisz, Markt 22, Schagen
200 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

02 februari 2016
13:30 uur
Best Western Hotel Igisz, Markt 22, Schagen
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Aan de slag met preventie en verandering van leefstijlgewoonten

Het is weer tijd voor een  maandelijkse afspraak met de heer B. Heer B is o.a. in behandeling vanwege een ernstige diabetes en hart,- en vaatziekten. Rookt en is te zwaar. De heer B geeft aan gezond te eten, volgens het boekje zegt hij en begrijpt niet waarom hijzelf te zwaar is. Zijn vrouw denkt daar iets anders over. Het is een soort welles nietes verhaal waarvan je vaak getuige bent. Jij hebt hem al diverse adviezen gegeven maar je hebt het gevoel dat die niet echt binnen komen. Je hebt het gevoel vast te zitten met de heer B en je merkt bij jezelf al een lichte irritatie in je onderbuik als de afspraak met heer B in je agenda ziet staan.

Epidemiologen schatten in dat zo’n 80% van veelvoorkomende chronische aandoeningen gerelateerd is aan leefstijlgedrag. Verschillende op leefstijl gerichte interventies worden in praktijk al toegepast.. De effecten van leefstijl interventies, op aandoeningen als diabetes of overgewicht, zijn soms net zo groot als die van medicatie. En met leefstijl geef je mensen zelf iets in handen om gezondheid te managen. 
Hoe geef jij vorm aan preventie in je zorgverlening? Hoe kun je leefstijlaspecten structureel inzichtelijk en bespreekbaar maken? Waarom is het een noodzaak om meer aandacht voor preventie te hebben in de zorg?
Tijdens deze scholing krijg je een beeld van wat jij kunt bereiken door leefstijl bespreekbaar te maken. Lees meer.