Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Complexe euthanasie

Domus Medica, Utrecht
252 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

17 maart 2016
10:00 uur
Domus Medica, Utrecht
Stichting Levenseindekliniek
070 3524141
zie website

Artsen zijn veelal bereid euthanasieverzoeken van patiënten die terminaal zijn in te willigen. Moeilijker wordt het als het gaat om verzoeken van patiënten die niet direct of zelfs helemaal niet aan hun ziekte zullen overlijden, zoals psychiatrische patiënten en mensen met dementie of verzoeken van mensen die hun leven voltooid leven achten. Deze komen veelal bij de Levenseindekliniek terecht. Ook krijgt de Levenseindekliniek steeds vaker te maken met spoedeisende euthanasieverzoeken. Maar spoed en euthanasie zijn eigenlijk twee onverenigbare begrippen. Hoe gaat de Levenseindekliniek om met deze complexe euthanasieverzoeken?

De ervaringen met complexe euthanasieverzoeken, de dilemma’s waarmee de Levenseindekliniek te maken krijgt, de feiten en cijfers en de hulp die de Levenseindekliniek aan artsen kan bieden, staan deze congresdag centraal.
Download hier het gehele programma.