Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Opleiding tot programmamanager accreditatie kwaliteitssysteem

t/m 09-06-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
335 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

17 maart - 09 juni 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
informatie@academy.nl
026-3830565
€ 2.150,-

Uw zorginstelling wil het kwaliteitssysteem extern laten toetsen. Wellicht is accreditatie voor u niets nieuws, toch vraagt het van u als programmamanager veel aandacht. Zeker als we kijken naar nieuwe keurmerken (zoals JCI en ISO voor de zorg) en veranderingen in bestaande accreditatieprogramma’s (zoals NIAZ-Qmentum en HKZ). Deze ontwikkelingen vragen om vernieuwing binnen uw kwaliteitsorganisatie. Welke aanpak is nodig om projectmatig de juiste kwaliteitsorganisatie in te richten, te verbeteren en te borgen?

Hoe kunt u als projectleider zorgen voor een succesvol traject?

Q-Academy organiseert de nieuwe opleiding ‘Programmamanager accreditatie kwaliteitssysteem’. Accreditatie is nooit een doel op zich. Het is de kers op de taart van een goed functionerend kwaliteitssysteem. Tijdens de training krijgt u praktische handvatten om het proces van voorbereiding tot accreditatie stapsgewijs te doorlopen.

Tijdens de opleiding bent u continu actief aan de slag. Aan de hand van diverse voorbeelden en formats (projectaanpak, communicatieplan, tijdsplan etc.) maakt u een vertaling naar uw eigen instelling. Uiteraard zal de inhoud van de accreditatie binnen de organisatie opgepakt worden, daar waar kwaliteit geleverd wordt, namelijk op de werkvloer. We leiden u op om uw gehele organisatie projectmatig mee te nemen in de accreditatie en om veranderingen in keurmerkenland te vertalen naar uw eigen kwaliteitssysteem.

Deze opleiding bestaat uit vier lesdagen en een terugkomdag. De trainingsdagen zijn praktisch en interactief van aard. U kunt uw eigen praktijksituaties inbrengen. Optioneel brengen we kosteloos een praktijkbezoek en ontvangt u een eenmalige coachingsessie on the job. Afhankelijk van uw leerbehoefte kunt u de lesdagen ook los volgen.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Opleiding tot programmamanager accreditatie kwaliteitssysteem