Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Auditen in zelfsturende teams

Oudlaan 4, Utrecht
207 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

05 april 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
440
De hervormingen in de langdurige zorg hebben ingrijpende gevolgen voor zorgorganisaties. Nieuwe wetgeving en financiers vragen dat we ‘meer met minder’ moeten doen, ofwel ‘anders met minder’. Veel zorgorganisaties spelen hierop in met een structuurverandering: werken in zelfsturende teams. Deze aanpak heeft uiteraard ook impact op uw auditproces. Wat betekent het werken in zelfsturende teams voor uw interne audits?

Hoe weet u of het team de juiste kwaliteit levert?
In deze training leert u welke positie interne audits hebben in de nieuwe structuur en waar u rekening mee moet houden bij het opzetten van interne audits in zelfsturende teams. Van zowel de centraal gestelde kaders, als de eigen teamafspraken wilt u weten in hoeverre ze bijdragen aan de kwaliteit van de zorg. Per team verschillen deze afspraken. Auditen in zelfsturende teams vraagt om een nieuwe auditstijl, bestaande uit een mix van auditmethodieken. U toetst uniforme werkprocessen en krijgt inzicht in hoeverre de eigen teamafspraken bijdragen aan het kwaliteitsdoel. Hoe zorgt u voor de juiste mix? Deze nieuwe auditstijl vraagt om een andere houding van uw auditoren en verdiepende auditvaardigheden. Tijdens de training leert u wat van hen wordt verwacht.

Aan bod komt:
Kwaliteit en interne audits binnen zelfsturende teams.
De positie van interne audits.
De invulling van het interne auditproces: Wie is wanneer en hoe betrokken? Hoe richt je je auditproces in? Hoe vindt opvolging en monitoring plaats?
Kennis verkrijgen van de nieuwe auditstijl, een mix van auditmethodieken: Procesgericht auditen voor uniforme werkprocessen, themagericht auditen voor strategische onderwerpen, resultaatgericht auditen voor het bereiken van het doel en risicogericht auditen voor de borging van knelpunten en waarden binnen het team.
Hoe pas je de auditstijl toe en welke vaardigheden heb je daarvoor nodig?

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Auditen in zelfsturende teams