Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Eenzaamheid

Paru opleidingscentrum, Damsluisweg 95, Almere
259 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

09 mei 2016
13:30 uur
Paru opleidingscentrum, Damsluisweg 95, Almere
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN student-leden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Hulp bieden bij verschillende vormen van eenzaamheid

Henry heeft door een ongeval een hoge dwarslaesie opgelopen. Als jonge revalidant voelt hij zich alleen, onzeker over zijn toekomst en zeer beperkt in zijn bewegingsvrijheid. Voorheen was hij gek op uitgaan, dansen en muziek. Samen met zijn vrienden trokken ze ’s avonds de stad in. Nu kan hij soms erg kortaf en gefrustreerd uit de hoek komen. Jij snapt dat wel, zeker na je eigen weekend waarin je lekker bent wezen stappen. Ergens zou je hem willen helpen, maar je weet niet goed wat je voor hem kan doen.

Een gevoel van eenzaamheid kan ontstaan door het letterlijk alleen zijn, bijvoorbeeld door het ontbreken van vrienden en familie. Ook kan het zijn dat een cliënt zich emotioneel eenzaam voelt, ondanks sociale contacten. Soms gaat het om een gevoel van verlatenheid, fundamentele verwarring en verlangen naar zingeving. Dan hebben we het over existentiële eenzaamheid. 
Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe je deze verschillende vormen van eenzaamheid kunt onderscheiden. Hierdoor kan je passende hulp bieden die aansluit bij de behoefte van je patiënt of cliënt. Lees meer.