Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Inzicht in medicatieveiligheid

Centrum Djoj Rotterdam, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam
365 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

17 mei 2016
13:30 uur
Centrum Djoj Rotterdam, Antony Duyklaan 5-7, Rotterdam
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Onmisbaar voor jou en je cliënt 

De huisarts geeft je collega telefonisch een verhoging van een aantal eenheden door, zonder uitvoeringsverzoek. Je hoort je collega de de dosering die de arts voorstelt niet herhalen. Vervolgens spuit zij mevrouw Geels per ongeluk te veel eenheden insuline. Mevrouw Geels krijgt een hypo. Wat is hier gebeurd?

Heeft de arts zich vergist in de dosering?
Heeft de verpleegkundige de nieuwe dosering verkeerd verstaan en te veel gegeven?
Heeft de verpleegkundige de huisarts misschien wel goed verstaan, maar verkeerd gedoseerd?

Medicatieveiligheid is een belangrijk onderdeel van clientveiligheid. Bij het medicatieproces (van voorschrijven tot en met toedienen en bewaken) zijn verschillende disciplines betrokken. De arts, apotheker, jij als verpleegkundige of verzorgende, maar ook de client, familie, buren. 

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de belangrijkste risicovolle onderdelen en bronnen van fouten in het medicatieproces waar jij onderdeel van uit maakt. Je krijgt praktische tips over hoe jij, vanuit je eigen professionele invloed, bij kan dragen aan verbetering(en) van onderdelen van dit proces binnen jouw instelling en waar verdere verdieping in kennis nodig is. Je krijgt een beeld van de aard en de omvang van het probleem medicatieveiligheid in jouw sector. Ook is er ruimte om met collega's casussen te bespreken, die voor jou van toepassing zijn. Lees meer.