Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Provocatief coachen

De Poelewei, Monseigneur de Vetstraat 2, Breda
292 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

23 mei 2016
09:30 uur
De Poelewei, Monseigneur de Vetstraat 2, Breda
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 199,- / Niet-leden € 249,-

Aan de slag met humor en zelfspot

De heer Van Dijk komt voor zoveelste keer op afspraak met argumenten waarom het niet gelukt is om zich aan de afspraken van de vorige keer te houden. Het zijn vooral smoesjes. Jij was er van overtuigd dat je hem bereikt had. Het belang van meer bewegen had je uitgelegd en uitgebreid beargumenteerd. Het liefst zou je jouw frustratie met hem delen. Je zit er toch niet voor piet snot? Je kan hem wel weer gaan uitleggen waarom bewegen zo belangrijk is, maar dan wordt het weer zo’n stroperig gesprek. 

Herkenbaar? Wie weet is prikkelend motiveren dan een welkome aanvulling op wat je al weet, doet en kunt.
Natuurlijk kun je een gesprek aangaan. Je hebt een communicatief beroep. Maar heb je wel eens de neiging om gewoon te zeggen wat je denkt? Dat mag niet volgens de normen. En toch, kan het niet gewoon werken als je het doet?
Maar dan:
- in contact en met compassie
- vanuit vertrouwen in de ander
- met humor en als je gebruik maakt van ieders vermogen tot zelfspot

Dit heet provocerend coachen. En dat is echt iets anders dan alleen provoceren. 

Basis van Provocatief Coachen  is, net als van Motiverende Gespreksvoering, de respectvolle houding van jou als hulpverlener. Deze kenmerkt zich door warmte, contact en compassie. 
Ben je op zoek naar een extra mogelijkheid om cliënten aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en met humor te stimuleren tot verandering van gedrag? We laten je graag in deze eendaagse training kennismaken met deze methode, zodat je nog beter in staat bent om een passende begeleidingsstijl in te zetten bij je aan cliënten. Lees meer.