Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Bewust werken met contact

ECR Keizershof, Van Vollenhovenlaan 451, Utrecht
199 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

15 juni 2016
13:30 uur
ECR Keizershof, Van Vollenhovenlaan 451, Utrecht
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Afdelingslid € 75,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Je cliënt staat bekend als een nors persoon en wordt onbewust door jou en waarschijnlijk ook door je collega’s hierdoor op een bepaalde manier benaderd. Hij reageert vaak kortaf en ook een transfer verloopt vaak hortend en stotend. Hoe doorbreek je zo’n patroon van onbewuste tegenwerking? Hoe zorg je dat dit ‘tegenwerken’ van beide kanten, ‘meewerken’ wordt?

In de huidige maatschappij, waar efficiency vaak voor gaat op het gevoel, lopen we het risico dat de aandacht met name gaat naar de techniek, het hulpmiddel of de snelheid. Maar als we het contact uit het oog verliezen en de zorg steeds instrumenteler wordt, is dat voor zowel cliënt als voor jou eerder zwaar en minder prettig. 

Of het nu gaat om wondverzorging, wassen of een transfer. De manier waarop je contact maakt met je cliënt is van wezenlijk belang voor de beleving én voor het resultaat van de zorg(handeling). Goed contact draagt bijvoorbeeld bij aan het voorkomen van agressie en frustratie en verhoogt de zelfredzaamheid van je cliënt. Lees meer.