Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

In gesprek over zingeving en levensvragen

SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2, Zwolle
229 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

02 juni 2016
13:30 uur
SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2, Zwolle
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Jouw bijdrage tot welbevinden en versterken van kwaliteit van leven

Meneer van der Kamp is de laatste tijd erg ongedurig. Elke keer als je hem spreekt denk je ‘volgens mij zijn er allerlei vragen die door zijn hoofd spelen, maar ik krijg er geen toegang toe’. En regelmatig hoor je hem zachtjes mompelen; “Zo hoeft het voor mij ook niet meer ….”. Je begint je hier steeds ongemakkelijker bij te voelen en vraagt je af hoe je voor hem een verschil kunt maken. Wat wil hij eigenlijk zeggen, en op welke manieren kan ik hem het beste ondersteunen bij zijn levensvragen? Als ik er wat mee doe, kan dit dan positief bijdragen aan zijn herstel en welbevinden?

Als verzorgende of verpleegkundige kom je in contact met cliënten/patiënten die stralen van levensgeluk. Maar ook met cliënten/patiënten die zich afvragen waarvoor ze de volgende dag hun bed eigenlijk nog uit zouden komen.
Wie ben ik? Voor wie ben ik (nog) van betekenis? Wat kleurt mijn dag? Hoe staat het met mijn kwaliteit van leven, ook nu mijn conditie een stuk minder geworden is? Aandacht voor déze vragen, voor datgene wat er voor je cliënt/patiënt werkelijk toe doet, zijn gericht op het bevordering van hun welbevinden. Het bespreekbaar maken bevordert de kwaliteit van hun leven. Maar hoe herken je een cliënt/patiënt die met deze levensvragen worstelt? En hoe kun jij, als verpleegkundige of verzorgende, het gesprek hierover aangaan? Wat zijn jouw mogelijkheden? Maar ook; tegen welke grenzen loop je aan en wat doe je dan? In deze training krijg je niet alleen inzicht in levensvragen en zingeving maar ook handvatten hoe je erop in kunt gaan in de praktijk van alledag. Lees meer.