Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium Niet zorgen maar Poetsen?

PGGM, Zeist
124 Verzorgenden

Details evenement

13 juni 2016
13:00 uur
PGGM, Zeist
PGGM
0623179645
Gratis

Op maandag 13 juni van 13.30 tot 17.00 uur organiseert PGGM het symposium: ‘Niet zorgen maar poetsen? Over de toekomst van huishoudelijke hulp’.
U kunt zich eenvoudig aanmelden door op de bovenstaande link te klikken.

Programma

Op dit symposium presenteren we de resultaten van ons onderzoek naar de stand van huishoudelijk hulp. Dit onderzoek hebben we gehouden in het kader van onze Maatschappelijke Agenda onder de leden van PGGM. De enquête is deze week verstuurd en ruim 6000 respondenten hebben al hun mening gegeven.
Waar hebben we naar gevraagd?

  • Wat vinden huishoudelijke hulpen en cliënten tot de taken van de huishoudelijke hulp behoren 
  • De eventuele betalingsbereidheid van cliënten voor de taken indien hun indicatie is verminderd 
  • De wijze waarop cliënten deze zorg inkopen en de wijze waarop huishoudelijk hulpen zelf aan het werk willen zijn.

Onze aanname is dat de huidige ‘markt voor huishoudelijke hulp’ steeds meer een informele markt gaat worden, maar ook dat steeds minder taken tot de zorg gaan behoren. Het symposium gaat over de vraag hoe wenselijk we dat vinden – vanuit maatschappelijk perspectief - en wat we hier eventueel aan kunnen of willen doen. Er zijn sprekers die reflecteren op deze vraag, zoals filosoof Bas Haring en zorgondernemer Mark van de Berg van Tzorg. Debatleider Joost Hoebink zorgt ervoor dat we met elkaar in debat gaan, met als doel om samen te zoeken naar constructieve oplossingen.