Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Opleiding tot parkinsonverpleegkundige

t/m 22-06-2017 - Nijmegen
1032 Verpleegkundigen

Details evenement

22 september 2016 - 22 juni 2017
09:00 uur
Nijmegen
ParkinsonNet
024-3614705
€ 2.495,-

In september 2016 start de Opleiding tot parkinsonverpleegkundige. De opleiding is voor verpleegkundigen die (gaan) werken als parkinsonverpleegkundige binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, psychiatrie en in de thuiszorg en is ontwikkeld vanuit de praktijk waarin de parkinsonverpleegkundige zich begeeft. In deze opleiding leren deelnemers de vereiste competenties om de beste zorg te bieden aan parkinsonpatiënten en hun naasten. Na het volgen van deze opleiding mag de cursist zich parkinsonverpleegkundige noemen, is hij/zij aangesloten bij ParkinsonNet en kan zich aanmelden bij de Landelijke Werkgroep Parkinsonverpleekundigen van VenVN Neuro en Revalidatie. Als u zich aanmeldt voor de mailalert, ontvangt u automatisch bericht zodra de inschrijving voor de opleiding opent. Een uitgebreider overzicht over de opleiding vindt u op onze website www.parkinsonnet.nl.

Inhoud opleiding aan de hand van de 7 CanMEDSrollen
- Vakinhoudelijk handelen: de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen, medische behandeling, paramedische behandeling, motorische en niet-motorische symptomen (cognitie, autonome functie, slaap, gedrag en stemming), seksualiteit, coping, arbeid, zelfmanagement, klinisch redeneren, gezamenlijke besluitvorming en palliatieve zorg.
- Maatschappelijk handelen: ethisch redeneren;
- Samenwerking: multidisciplinair samenwerken, coördineren;
- Kennis en wetenschap: (verpleegkundige) classificatiemodellen, evidence based handelen;
- Communicatie: regievoering en gespreksvaardigheden, familiegesprekken;
- Professionaliteit en kwaliteit: profileren, organiseren van verpleegkundig spreekuur, regelgeving bij ziekte en arbeidsintegratie, presentatievaardigheden.

www.parkinsonnet.nl