Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Rouwverwerking en stervensbegeleiding

Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
115 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

05 april 2017
09:30 uur
Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN Leden € 199,- / Niet-leden € 249,- / Studententarief € 199,-

Professioneel ondersteunen bij sterven en rouw

Een echtpaar waar je bijna dagelijks komt heeft slecht nieuws ontvangen. De levensverwachting van meneer is een paar maanden, hij is nors, bozig en doet erg lelijk tegen zijn vrouw. Mevrouw is zenuwachtig, soms op het hysterische af en huilt veel. Je collega's geven aan er liever niet meer heen te gaan, omdat ze niet weten wat ze ermee aan moeten. Als er niet snel iets verandert kan meneer niet thuis sterven, maar zal hij naar een hospice moeten. Kun jij de situatie beïnvloeden? En zo ja, hoe doe je dat?

Als iemand ziek wordt, heeft dit een emotionele impact op hem en zijn omgeving. Niet alleen het overlijden van iemand kan gevoelens van rouw oproepen, maar ook als iemand zijn vader, moeder of partner ziet veranderen door een ziekte of zelf een slechte diagnose krijgt. Hoe kun je als verpleegkundige of verzorgende met deze gevoelens van je cliënt/patiënt en zijn omgeving omgaan? En hoe ga je zorgvuldig om met de vragen en gevoelens van nabestaanden?

Tijdens deze training werken we aan bewustwording wat sterven en rouw voor jou als verpleegkundige of verzorgende betekent, wat het effect is op je werk en hoe je patiënten, naasten en collega’s kan ondersteunen. Er is ruimte om casussen te oefenen en ervaringen te delen. Lees meer: http://www.venvn.nl/Academie/Aanbod-bijeenkomsten/Rouwverwerking-en-stervensbegeleiding