Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Winst met leefstijl

Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen
143 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

18 april 2017
13:30 uur
Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Het is weer tijd voor een maandelijkse afspraak met de heer Berg.

Heer Berg is o.a. in behandeling vanwege een ernstige diabetes en hart,- en vaatziekten. Hij rookt en is te zwaar. De heer Berg geeft aan gezond te eten. Volgens het boekje zegt hij en begrijpt niet waarom hijzelf te zwaar is. Zijn vrouw denkt daar iets anders over. Het is een soort welles nietes verhaal waarvan je vaak getuige bent. Jij hebt hem al diverse adviezen gegeven, maar je hebt het gevoel dat die niet echt binnenkomen. Je hebt het gevoel vast te zitten met de heer Berg en je merkt bij jezelf al een lichte irritatie in je onderbuik als de afspraak met heer Berg in je agenda ziet staan.

Epidemiologen schatten in dat zo’n 80% van veelvoorkomende chronische aandoeningen gerelateerd is aan leefstijlgedrag. Verschillende op leefstijl gerichte interventies worden in praktijk al toegepast. De effecten van leefstijlinterventies, op aandoeningen als diabetes of overgewicht, zijn soms net zo groot als die van medicatie. Met leefstijl geef je mensen zelf iets in handen om gezondheid te managen.

Hoe geef jij vorm aan preventie in je zorgverlening? Hoe kun je leefstijlaspecten structureel inzichtelijk en bespreekbaar maken? Waarom is het een noodzaak om meer aandacht voor preventie te hebben in de zorg? Tijdens deze scholing krijg je een beeld van wat jij kunt bereiken door leefstijl bespreekbaar te maken. Lees meer: http://www.venvn.nl/Academie/Aanbod-bijeenkomsten/Winst-met-leefstijl.