Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Communiceren met cliënten met een verstandelijke beperking

Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7039 , Nijmegen
156 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

24 mei 2017
13:30 uur
Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7039 , Nijmegen
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Je luistert, maar 'hoor' je me ook?

Dirk is 25 jaar en woont nog thuis. Hij is autistisch en kan emoties moeilijk onder woorden brengen. Hij verwondt zichzelf wanneer hij maar kan. Wat vertelt hij met zijn gedrag? Welke ondersteuningsvraag stelt hij? Hoe is het met zijn gezondheid gesteld?

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen zich verbaal niet goed uiten. Vaak hebben ze een beperkte woordenschat en moeite met het herkennen en benoemen van symptomen, gevoel en pijn. Wat als mensen niet goed kunnen aangeven wanneer ze zich niet lekker voelen? Waar let je op?

Werk jij wel eens met mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en wil je hier meer van weten? Wil jij meer weten over verschillende vormen van communicatie en hoe je gedrag van mensen met een verstandelijke beperking kunt herkennen, lezen en interpreteren? En wil je weten welke invloed autisme heeft op communicatie? Tijdens deze training gaan we hier op in. Lees meer: http://www.venvn.nl/Academie/Aanbod-bijeenkomsten/Communiceren-met-clienten-met-een-verstandelijke-beperking.