Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Hartfalen op tijd signaleren

Paru Opleidingscentrum, Damsluisweg 95, Almere
202 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

17 mei 2017
13:30 uur
Paru Opleidingscentrum, Damsluisweg 95, Almere
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Risicofactoren en mogelijke interventies in beeld

Mevrouw Jansen is een levenslustige 82-jarige dame. Ze is al een aantal dagen niet zo lekker en sinds kort 's nachts onrustig. Mevrouw Jansen kan niet meer plat liggen en zegt dat ze benauwd is. Ze is de laatste twee weken vier kilo aangekomen sinds haar medicatie is veranderd. Ze is nu zo benauwd dat ze niet meer met hele zinnen kan praten.

Signalen herkennen en interveniëren Al zo'n zes uur voor het hartfalen kunnen er afwijkingen zijn in de bloeddruk, polsslag, frequentie van ademhalen of het bewustzijn. Deze signalen herkennen verpleegkundigen en verzorgenden niet altijd als dreigende hartstilstand, waardoor de behandeling soms te laat start. Dit kan opname op de intensive care, reanimatie of zelfs overlijden tot gevolg hebben.

Niet alleen op verpleegafdelingen van ziekenhuizen is dit een probleem, ook in de verpleeghuis- en de thuiszorg worden signalen niet altijd op tijd herkend. Wil jij leren hoe je dreigend hartfalen wel kan herkennen en welke interventies je in kan zetten? Kom dan naar deze scholing. Lees meer: http://www.venvn.nl/Academie/Aanbod-bijeenkomsten/hartfalen