Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Psychiatrische ziektebeelden

OBG Dienstencentrum, Professor Cornelissenstraat 2, Nijmegen
201 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

18 mei 2017
13:30 uur
OBG Dienstencentrum, Professor Cornelissenstraat 2, Nijmegen
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Persoonlijkheidsstoornissen, autisme en meer

Jelle is bang, hij durft niet meer naar buiten. Zijn hele leven heeft hij zo geregeld dat anderen van alles voor hem doen, zodat hij niet naar buiten hoeft. Je snapt dit niet. Zo moeilijk is het toch niet om even naar de bakker aan de overkant te lopen? Maar als je het er met Jelle over hebt, breekt het zweet hem letterlijk uit en gaat hij hyperventileren. Je schrikt hier wel van, hoe kun je Jelle steunen, zodat hij zijn leven weer kan oppakken?

De moeder van Anneke is een ‘apart geval’, tenminste, zo noemen je collega’s haar. Communiceren met haar is lastig. De ene keer is alles prima en geweldig. De andere keer kunnen jullie niets goed doen. Als je probeert met haar mee te denken lijkt het wel alsof het erger wordt. Je voelt dat er iets niet klopt, maar je weet niet goed wat.

Vaak heb je niet eens door dat iemand met een psychiatrisch probleem worstelt. Maar soms is er meer moeite met het contact en de communicatie. Je ‘voelt’ als het ware dat het niet helemaal goed loopt. Dan kan het helpen als je enige basiskennis hebt over psychiatrische ziektebeelden.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrie en psychiatrische ziektebeelden. Wat zijn de meest voorkomende problematieken in de psychiatrie? Wat is het gedrag dat mensen kunnen vertonen? Jouw inbreng en die van de andere deelnemers is daarbij het belangrijkste. Waar loop jij tegenaan? Wat vind je moeilijk? Vanuit de theorie en elkaars ervaringen proberen we antwoord te krijgen op deze vragen. Lees meer: http://www.venvn.nl/Academie/Aanbod-bijeenkomsten/Psychiatrische-ziektebeelden.