Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Downloads

  • Nursing-poster beslisboom intertrigo

   Een evidence-based beslisboom over het voorkomen, vaststellen en behandelen van intertrigo (smetten) .

   >Download de poster
    • Nursing-poster antibiotica

     Een overzicht van veel gebruikte antibiotica, met bijbehorende aandachtspunten.

     >Download de poster
    • Nursing-poster dementie

     Een overzicht van de verschillende vormen van dementie en hun kenmerken.

     >Download de poster
    • Nursing-poster stagiairetypen

     Een overzicht van de verschillende typen stagiaires op de werkvloer.

     >Download de poster
    • Nursing-poster targeted therapy

     Een overzicht van bijwerkingen en aandachtspunten van medicijnen bij targeted therapy in de oncologie.

     Download de poster
    • Nursing-poster orale antidiabetica

     Veel patiënten met diabetes mellitus type 2 krijgen tabletten om de bloedglucose te verlagen. De laatste jaren zijn er aardig wat nieuwe middelen bij gekomen. Een overzicht.

     Download de poster
    • Nursing-poster medicatie en wondgenezing

     Bij veel voorkomende chronische ziekten als diabetes, hypertensie en hartfalen gebruiken patiënten medicijnen die van invloed zijn op de wondgenezing. Een overzicht van veel gebruikte medicijnen en hun effect op de wondheling.

     Download de poster
    • Nursing-poster wondexsudaat

     Te veel wondexsudaat of een ongezonde samenstelling kan de wondgenezing hinderen. Dit schema helpt je om biologisch evenwicht te bereiken.

     Download de poster
    • Nursing-poster kweken

     Een patiënt met koorts, een wond die niet wil helen: is er sprake van een infectie? Welk beestje verhindert het genezingsproces? Speuren naar boosdoeners, dat is wat je doet bij het nemen van een kweek. Enkele gouden regels op een rij.

     Download de poster
    • Decubitus of incontinentiegeassocieerde dermatitis

     In de praktijk blijkt het erg lastig om decubitus en incontinentiegeassocieerde dermatitis (voorheen 'vochtletsel') van elkaar te onderscheiden. Om je hierbij te helpen, heeft Nursing de belangrijkste verschillen in een schema gezet.

     Download de poster
    • Delier, dementie, depressie

     Symptomen van delier, dementie en depressie zijn lastig te onderscheiden. Helemaal als ze ook nog eens tegelijkertijd voorkomen. Download de poster met een overzicht van de aandachtspunten, verschillen en overeenkomsten.

     Download de poster
    • Special Dag van de Verpleging

     Op 12 mei doen verpleegkundigen wat ze best vaker zouden mogen doen: de aandacht vestigen op het belang van hun beroep. 50 jaar na de eerste Dag van de Verpleging is de vraag: Wat is de betekenis van deze dag voor het verpleegkundig beroep en leeft de dag nog wel? Je leest het in deze special.

     Download de special
    • Poster teamrollen

     Welke rol speel jij in het team? Download de poster met negen teamrollen en ontdek welke eigenschappen en talenten nog ontbreken in je team.

     Download de poster
    • Special dementie

     In deze special hebben we het online dossier van het Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV) toegevoegd, zodat je de verschillende soorten dementie nog eens op een rij hebt. Je kunt de pdf ’s gemakkelijk uitprinten en eventueel gebruiken als naslagwerk.

     Download de special
    • Special kleinschalig zorgen

     Kleinschalig wonen is al langer een succesvol concept in de wereld van de (met name) ouderenzorg. Toch zijn er een aantal zaken waar je als verzorgende alert op moet zijn. In deze special lees je er alles over.

     Download de special
    • Vrijheidsbeperking in het ziekenhuis

     Beroepsvereniging V&VN ontwikkelde de handreiking ‘Vrijheidsbeperkende interventies in het ziekenhuis? Nee, tenzij…’ De risicosituaties die daarin staan genoemd hebben we, inclusief de aanbevolen interventies, op een poster gezet. 

     Download de poster
    • Verblijfskatheterisatie

     De evidence based richtlijnen verblijfskatheterisatie van de Europese vereniging voor urologieverpleegkundigen zijn onlangs vertaald naar het Nederlands. Download hier de poster met het beslissingsschema voor verblijfskatheterisatie en het protocol voor verwijderen van een urethrale verblijfskatheter.

     Download de poster

    • Nursing-poster acute wondzorg

     De eerste evidence based richtlijn voor de behandeling van acute wonden is een feit. Nursing stelde een poster samen met de belangrijkste schema’s uit deze richtlijn

     Download de poster