Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Docu: verpleegkundigen in de 112 meldkamer

In de docu 'Volgens protocol' worden twee verpleegkundigen gevolgd.
Docu: verpleegkundigen in de 112 meldkamer

Plaats van handeling is de meldkamer van 112. Aan het woord zijn verpleegkundigen Esmeralda en Anne-Marieke, die moeten werken met een nieuw protocol dat de centralisten van de meldkamer van 112 nauwgezet voorschrijft op welke manier zij telefonische hulp moeten bieden, zodat zij hogere scores halen. Daartoe dienen zij volgens een strak schema vragenlijsten af te werken. Ze moeten een weg zien te vinden tussen directieve protocollen en assertieve burgers, die acuut hulp nodig hebben.

Spagaat

De verzakelijking van hun werk brengt hen bij hun contact met hulpvragenden nogal eens in het nauw. Kunnen ze de eed die ze ooit bij de aanvaarding van hun beroep aflegden nog waarmaken? Om die elementaire ethische vraag gaat het in 'Volgens Protocol'.

Klik hier om de docu te bekijken.

Redactie TvZ

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.