Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Het laatste interview met Hilde de Vocht

Lector verpleegkunde Hilde de Vocht is onlangs overleden. TvZ interviewde haar in de laatste fase van haar leven.
001_RBIAdam-image-1280051.jpeg
Hilde de Vocht promoveerde op onderzoek naar sexualiteit en intimiteit in de oncologische en palliatieve zorg. - Foto: Evert van de Worp

Ad Bergsma en Madeleen Uitdehaag interviewden De Vocht voor TvZ, vakblad voor verpleegkundigen en verpleegkundig experts. Hierin vertelt de lector Algemene gezondheidszorg: ouderenzorg en palliatieve zorg hoe het is om gedwongen te worden om de zorg van de andere kant te bekijken, als kankerpatiënt: '‘Ik heb langdurige, intieme interviews gehouden met mensen in de palliatieve fase. Ik heb toen geprobeerd me echt onder te dompelen in hun ervaring en die te doorvoelen. Inmiddels heb ik uit eigen ervaring momenten gekend waarin ik tot in mijn tenen de existentiële eenzaamheid heb gevoeld van het binnenkort te moeten sterven.

Klik hier om het hele interview te lezen >>

Klik hier voor een abonnement op TvZ 

 


Rhijja Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.