Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Rob Keukens: 'Alleen in de miniatuurstad'

Nooit meer alleen
Nooit meer alleen - Foto: Omroep Max

 Rob Keukens kijkt tv voor TvZ. Ditmaal keek hij naar eenzame mensen bij omroep Max.

 

Omroep Max heeft een nieuwe doelgroep ontdekt in haar zoektocht naar emo-televisie. De eenzame mens. Vijf al wat oudere eenzamen (BNN zal zich waarschijnlijk binnenkort wel ontfermen over de jongeren), waaronder Henk uit Apeldoorn, worden een jaar lang gevolgd door de camera. Overdag spendeert Henk uren op zijn zolder om te bouwen aan een miniatuurstad, maar de avonden vallen hem zwaar. Onder leiding van coach Martine van Os gaat hij nu bouwen aan zijn sociaal netwerk. De vraag is of bouwen aan een sociaal netwerk helpt. Eenzaamheid is wat anders dan sociaal isolement. De mens is een gemankeerd sociaal dier. Wij zijn loyaal en empathisch maar bij voorkeur voor de eigen kring en nauwelijks voor mensen daarbuiten. Zolang Henk zichzelf blijft en zich niet afvraagt waarom mensen geen band met hem willen krijgt hij misschien wel contact met andere liefhebbers van miniatuursteden maar hij zal zich eenzaam blijven voelen. Niemand voelt zich geroepen zijn wereld binnen te treden. Behalve misschien ooit de wijkverpleegkundige die op een lijstje aanvinkt hoe eenzaam Henk zich voelt, wat zijn gevoel van eenzaamheid versterkt. Misschien helpt het alleen als Martine de woede en vitaliteit van Henk weet aan te boren. Huilend en lachend vernietigen ze samen de miniatuurstad waarna Henk bevrijd en herboren de wereld tegemoet kan treden.

Meer informatie over Nooit meer alleen - Omroep Max

Of registreer je om te kunnen reageren.