Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Expositie 100 x 100 in Haagse Hogeschool

Deborah van de Bos, Laura van de Akker en Myriam Olsthoorn, HBO-V-studenten aan de Haagse hogeschool, hebben een fototentoonstelling georganiseerd, waar zij het project 100 x 100 van de Haagse kunstenares Truus Groen laten zien.
fototentoonstelling_100_bij_100

Dit bestaat uit 100 portretten van 100-jarigen, gemaakt door de Haagse kunstenares Truus Groen en door haar 100 x 100 genoemd. De drie studenten willen met het tentoonstellen van de foto's met daarbij een aantal stevige quotes van de geportretteerden, de humor en levenswijsheid van ouderen laten zien en daarmee interesse voor oudere mensen kweken.

Zelf maakten zij in de lessen verpleegkunde kennis met het project van Truus Groen en ontdekten dat de foto's ‘iets doen met je idee over ‘oud zijn'. ‘Je ziet hele oude, maar gezonde en ‘mooie' mensen. Dat maakt dat ouderdom in plaats van weerstand, interesse oproept.'

De expositie vormt een krachtig tegengif tegen de helaas nog overwegend negatieve beeldvorming, ook bij verpleegkundigen, over ouderen. Deborah, Laura en Myriam hopen dat studenten zich laten inspireren om in de toekomst met ouderen te werken.

De expositie is tot 21 oktober te bezichtigen in de Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein) in de verbindingsgang tussen het Ovaal en de Slinger op de eerste etage (naast de bibliotheek). De toegang is gratis.

Foto

  • fototentoonstellin_100_bij_100

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.