Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Positief nieuws over zorg brengt geld op

Personen, organisaties of instellingen die in 2007 of 2008 de gezondheidszorg in Nederland op uitzonderlijk positieve wijze in het nieuws hebben gebracht, maken kans op de Niek de Jong Prijs 2009.

De Niek de Jong Prijs wordt iedere twee jaar door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) uitgereikt. De prijs werd in het leven geroepen toen Niek de Jong in 2000 afscheid nam als algemeen directeur van ZN.

 

Voor inzendingen geldt een aantal criteria. De inzending moet tussen 1 januari 2007 en 31 december 2008 bekend zijn geworden via Nederlandstalige media zoals krant, radio, televisie en/of internet. Het Nederlandse project levert gefinancierde of niet-gefinancierde zorg (mantelzorg). Een belangrijk criterium is de bijdrage van het project aan imagoverbetering of positieve beeldvorming van de gezondheidszorg. Het project lost bijvoorbeeld een kwaliteits- of capaciteitsprobleem op of biedt een oplossing voor een financierings- of organisatieprobleem. Ook is het van belang dat het project aantoonbaar resultaat heeft opgeleverd. Ten slotte moet de inzending navolging verdienen en kopieerbaar zijn door anderen.

 

Kandidaten kunnen zich tot 1 september 2009 aanmelden. Een jury beoordeelt de inzendingen en wijst vijf genomineerden aan. Tijdens de prijsuitreiking op 4 november presenteren de vijf projecten zich. Vervolgens bepaalt het publiek tijdens een stemming wie de winnaar is van 10.000 euro. De overige vier genomineerde projecten ontvangen ieder 2.500 euro. Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), reikt de prijzen uit.

 

Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.zn.nl.

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.