Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Minister voegt cystic fibrosis toe aan neonatale hielprikscreening

Minister Schippers van VWS heeft besloten per 1 mei 2011 cystic fibrosis (CF) toe te voegen aan de neonatale hielprikscreening. Zij heeft ZonMw ook gevraagd de pilot die al een paar jaar in een deel van Nederland loopt, te verlengen om aansluiting met de landelijke screening te garanderen.

 

In 2007 heeft de toenmalige minister Klink van VWS besloten om de neonatale screening uit te breiden van 3 naar 17 aandoeningen. CF werd niet toegevoegd omdat eerst de test op CF verder ontwikkeld moest worden. Dit is in de afgelopen jaren gebeurd in het ZonMw-project ‘Cystic fibrosis Hielprik Onderzoek bij Pasgeborenen In Nederland'

 

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.