Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nationaal Hitteplan in werking

Begin deze week heeft het RIVM vanwege de hoge temperaturen het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dit plan werd in 2007 door RIVM, GGD-Nederland, GHOR Nederland, ActiZ, het Nederlandse Rode Kruis en het KNMI opgesteld onder regie van het ministerie van VWS. TvZ zette destijds in een tweetal artikelen de voornaamste punten op een rij.
hitteplan_in_werking_2010

 

Het RIVM waarschuwt mensen indien nodig voor hitte en smog en houdt de actuele zonkracht bij. Het instituut stelt ook dagelijks een verwachting op voor smog door ozon en fijnstof. Deze smogverwachting wordt gepubliceerd op de RIVM-website en op NOS teletekst (pagina 711). Als er sprake is van matige of ernstige smog door ozon brengt het RIVM een persbericht uit om de bevolking te informeren.

 

Artikelen in TvZ over het hitteplan:

  • Hitteplan in aantocht (TvZ Tijdschrift voor verpleegkundigen, nr 5, 2007)
  • Hitteplan gereed (TvZ Tijdschrift voor verpleegkundigen, nr 7/8, 2007)
  • Zie ook: Dehydratie bij ouderen, in TvZ Tijdschrift voor verpleegkundigen, nr 7/8, 2007


Zie voor meer informatie: http://www.rivm.nl/

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.