Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Social media amper gebruikt voor gezondheidsvragen’

Slechts 6 procent van de Nederlanders heeft social media in 2011 benut om informatie over hun gezondheid te verkrijgen. De huisarts is daarentegen wel populair en werd door driekwart van de Nederlanders geraadpleegd. Dat blijkt uit onderzoek van I’m Research onder 22.493 respondenten in 28 landen wereldwijd.

Vergeleken met andere landen zetten Nederlanders social media opvallend weinig in voor gezondheidsvragen. Slechts 2 procent van de Nederlanders gebruikt bijvoorbeeld Facebook of Twitter, 4 procent kijkt op blogs en bezoekt fora. In landen als China, Maleisië en Pakistan worden deze middelen veel vaker ingezet, zo stelt het onderzoeksbureau. In Pakistan bijvoorbeeld weet maar liefst driekwart van de respondenten social media te vinden als informatiebron voor vragen over de gezondheid.

 

Onderzoek
Het onderzoek, de Iris Global Health Survey 2011, is uitgevoerd in 28 landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Afrika. Er zijn tussen augustus en oktober 2011 22.493 interviews afgenomen, waarvan 1.062 in Nederland.

 

Bron: Zorgvisie

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.