Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Subsidie voor rol verpleegkundigen in verpleeghuizen

De Maastricht University heeft subsidie ontvangen om te onderzoeken hoe het werk van verpleegkundigen in verpleeghuizen effectiever te maken. Ook wordt onderzocht hoe de expertise en leiderschapskwaliteiten van verpleegkundigen verbeterd kunnen worden .

De resultaten van ‘Nurses on the move: towards high quality care in nursing homes’ zullen zowel regionaal, nationaal als internationaal geïmplementeerd worden. Het project omvat drie deelprojecten, die nauw met elkaar samenhangen.

 

Zelfredzaamheid

In het eerste project wordt een integrale aanpak ontwikkeld voor ondervoeding, doorligwonden, gedragsproblemen en valincidenten. In die aanpak zal het stimuleren van beweging in alledaagse activiteiten centraal staan om de zelfredzaamheid van ouderen te behouden en verbeteren.

 

Expertise

Het tweede project zoekt oplossingen voor het probleem dat wetenschappelijke kennis vaak niet doordringt tot de zorgpraktijk, mede doordat de meeste zorgverleners in verpleeghuizen te laag opgeleid zijn om deze kennis toe te kunnen passen.

In het derde project wordt gekeken naar het verhogen van expertise van de verpleegkundigen, zodat zij als rolmodel kunnen dienen voor collega’s en wetenschappelijke kennis kunnen aandragen.

 

Bron: Maastricht University

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.