Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gekleurde drinkglazen verkorten ziekenhuisverblijf

Een verpleegafdeling in een ziekenhuis in Londen heeft felgekleurde drinkglazen voor dementiepatiënten geïntroduceerd. De patiënten verblijven sinds de invoering minder dagen op de afdeling.
gekleurde drinkglazen ziekenhuis verblijf

De gekleurde glazen werden in april vorig jaar ingevoerd in het Royal Free Hampstead NHS, zo meldt Nursing Times. Sindsdien liggen dementiepatiënten minder lang in het ziekenhuis. Het aantal dagen dat patiënten op de afdeling verblijven, is gedaald met gemiddeld 2,5 dag. Het aandeel patiënten dat meer dan dertig dagen in het ziekenhuis verblijft, is ook gedaald van 19,7 procent naar 14,2 procent.

Uitdroging voorkomen
De gekleurde glazen werden aanvankelijk ingevoerd om het verblijf in het ziekenhuis te veraangenamen, legt hoofdverpleegkundige Jo James uit in Nursing Times. ‘Groene glazen zijn beter zichtbaar voor dementiepatiënten dan doorzichtige glazen. Hierdoor drinken ze meer wat uitdroging helpt voorkomen.' ‘Dat de verblijfsduur op de afdeling verkort wordt, is een bijkomend voordeel.'

 

Gekleurde klokken

Het ziekenhuis experimenteert ook met rode en gele klokken die goed zichtbaar zijn vanuit bed en verduidelijkende plaatjes bij wegwijzers.

 

Bron: Nursing Times
Auteur: redactie Nursing

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.