Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Branchevereniging Kleinschalige Zorg van start

De branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) is van start gegaan met zo’n 50 aangesloten leden en heeft rond de 100 enthousiaste reacties in behandeling. De komende periode zal de BVKZ diverse gesprekken voeren met betrokken partijen om tot een goede afstemming te komen en zo een schakel te vormen tussen het beleid, wet en regelgeving en de praktijk.

‘In onze branche is de marktwerking een regelrecht succesverhaal. Vaak denk ik dat politici zich daar niet voldoende bewust van zijn. Aan ons, als nieuwe branchevereniging, de taak om daar verandering in te brengen’, vertelt Mark van Barschot van BVKZ.

Congres
Tijdens het congres van de BVKZ spraken ruim 60 aanbieders van PGB zorg over de toekomst van zorg op maat in Nederland. BVKZ woordvoerder Berno van der Wal: ”De kleinschalige zorg, met oog voor de menselijke maat, is voor tienduizenden mensen die op zorg zijn aangewezen van hele grote waarde. Het Persoonsgebonden Budget is een belangrijk instrument om dit zorgaanbod te realiseren. De reden daarvoor is simpel. Met een persoonsgebonden budget hebben mensen die op zorg zijn aangewezen meer regie over de manier waarop die zorg wordt georganiseerd. Dit daagt zorgaanbieders uit om met een passend zorgaanbod te komen. Het gevolg is een dynamische sector met een zeer gevarieerd zorgaanbod, tegen minder kosten dan gevestigde grote zorginstellingen.”

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: Branchevereniging Kleinschalige Zorg

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    tiny k

    heel goed ik sluit mij aan, ik wil graag een dagbesteding beginnen, wat voor papieren heb ik daar voor nodig. gr

Of registreer je om te kunnen reageren.