Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Minder lang last van delirium op eenpersoonskamer

Promovendus Maarten van Eijk probeerde op verschillende manieren delirium op te sporen bij IC-patiënten. Daarnaast onderzocht hij of de verpleegomgeving van invloed is op de duur van delirium.
delirium

Van Eijk ontdekte onder meer dat patiënten op een eenpersoons IC-kamer minder lang in de war te zijn. Dit meldt de Universiteit Utrecht. Hij analyseerde ook het effect van een mogelijk nieuwe behandeling voor delirium, het middel rivastigmine. Het middel blijkt niet te zorgen voor een afname van de duur van delirium bij ernstig zieke patiënten.

 

Concentratieproblemen 

Delirium wordt gekenmerkt door een veranderd bewustzijn, concentratieproblemen en incoherente gedachten. Delirium is het gevolg van ziekte, pijn of bepaalde medicijnen. Patiënten opgenomen op de Intensive Care (IC) zijn ernstig ziek, hebben vaak veel pijn en gebruiken veel medicijnen en hebben daarmee een verhoogde kans op het ontwikkelen van delirium.

 

Complicaties 

Delirium is niet alleen beangstigend voor de patiënt en vervelend voor de familie om mee te maken, maar is mogelijk ook geassocieerd met een verhoogde kans op complicaties, een verhoogde mortaliteit en een verminderd intellectueel functioneren na ontslag uit het ziekenhuis. 

 

Redactie TvZ 

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.