Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderzoek naar beleving dementie gestart

Het Universitair Medisch Centrum Groningen start een onderzoek naar de ervaringen van mensen met dementie en van hun mantelzorgers.

Doel van het project ‘Help, dement! Patiënt en mantelzorger aan het woord!' is om via interviews persoonlijke verhalen van patiënten en mantelzorgers te verzamelen op een website. Deze persoonlijke verhalen zullen een uitvoerig en indringend beeld geven van hun ervaringen met dementie en de impact die de ziekte op hen heeft.
 
Persoonlijke ervaringen

Medio 2013 wordt de website ‘Praten-Over-Gezondheid' gelanceerd, waarop deze persoonlijke ervaringen zijn weergegeven. De website biedt daarmee steun en informatie aan patiënten, familie, vrienden, (andere) mantelzorgers en aan verzorgenden en verpleegkundigen. Die informatie komt voort uit de diepte-interviews, waarin patiënten en mantelzorgers hun persoonlijk verhaal vertellen vanaf het moment dat de eerste verschijnselen zich voordeden.
 
Succesvol in Engeland
In Engeland is ervaring opgedaan met een vergelijkbare website (www.healthtalkonline.org ). Die website heeft meer dan een miljoen hits per maand.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: UMC Groningen

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.