Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige beschuldigd van seksueel misbruik

In mei dit jaar is een medewerker van GGZ Drenthe vanwege ernstig grensoverschrijdend gedrag op staande voet ontslagen. Dat gebeurde na intern onderzoek. Dit meldt GGZ Drenthe. Volgens insiders gaat het om een verpleegkundige.

De Meppeler Courant meldt dat het zou gaan om seksueel misbruik van waarschijnlijk meerdere cliënten uit Meppel, Hoogeveen en omgeving. Een oud-cliënte uit Meppel heeft de kwestie naar buiten gebracht.

 

Thuis

De ontslagen medewerker kwam bij cliënten thuis. Daar zou het misbruik hebben plaatsgevonden. De 47-jarige oud-cliënte uit Meppel kreeg voor het eerst in 2008 met hem te maken. 'Ik vond het vreemd dat hij tijdens de gesprekken op zijn kamer in het GGZ-kantoor op Blankenstein in Meppel geen notities maakte. Ik heb nooit een behandelingsplan onder ogen gehad.'

 

Schokkende zaak

GGZ Drenthe probeert nu in kaart te brengen wie slachtoffer zijn geworden. Een woordvoerder van de instelling spreekt van een 'zeer schokkende zaak'.

 

IGZ

Er is melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de casus is in voorbereiding bij het tuchtcollege. Een strafrechtelijke aangifte is in overleg met de politie in voorbereiding.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: GGZ Drenthe

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.