Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Serious game over werk ambulancehulpverleners

Door de serious game Ambulance Control game moeten mensen meer begrip krijgen voor ambulancehulpverleners. De game is ontwikkeld door veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft, met subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de organisatie zijn het niet alleen ‘hooligans’ die zich bemoeien met het werk van de hulpverlening of schelden tegen een medewerker van de 112-meldkamer. “De oorzaak hiervoor is vaak onbegrip. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een ambulance altijd op bestelling komt. Met deze game kan het publiek op een speelse manier meer inzicht krijgen in de werkwijze van ambulancezorg.”


Begrip
Met de serious game wil de veiligheidsregio meer begrip creëren voor meldkamermedewerkers van de ambulancezorg en ambulancebemanningen, omdat zij regelmatig te maken krijgen met agressie. De meldkamers ambulancezorg sturen niet automatisch een ambulance op elke 112-melding. Ze moeten de ambulancecapaciteit vrijhouden voor levensbedreigende situaties. Veel mensen zijn zich daar onvoldoende van bewust. Het spel Ambulance Control laat spelers zelf ervaren dat ambulancezorg levens redt, juist door verstandig om te gaan met capaciteit. Ook hoopt de organisatie dat spelers besef krijgen dat agressief gedrag niet alleen zeer vervelend is voor de hulpverlener, maar het de hulpverlening ook bemoeilijkt.

 

Bron: Zorgvisie

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.