Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

SER vraagt verpleegkundigen om visie op zorg

De Sociaal Economische Raad (SER) roept iedereen met een visie op de toekomst van de zorg op mee te doen aan een internetconsultatie. Ook verpleegkundigen kunnen hun mening geven.
bril_sxc_glasses

 

Het kabinet heeft de Sociaal Economische Raad (SER) gevraagd te adviseren over de toekomst van de zorg. Het gaat over de betaalbaarheid van de zorg en over dreigende personeelstekorten in de zorg.

Je kunt jouw visie tot en met 29 februari geven op de website van de SER. De SER betrekt deze visies in haar eindrapportage.

 

Bron: SER

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  marja hoekman (wijkverpleegkundige)

  betaalbaarheid, Soms wordt er dubbel gewerkt, te veel zorgverleners, disiplines komen er over de vloer bij ouderen. Een wijkverpleegkundige kan veel meer de spil in de zorg zijn en de zorg coordineren. Verder gebeuren er ook dingen niet controle medicatie, gebruik van onnodige medicatie. De wijk zou meer met elkaar moeten samenwerken ook de mogenlijkheden benutten die er zijn in de wijk. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Personeelstekort dit is altijd al zo geweest, er zijn te weinig 8 uurs banen, geef mensen weer eeen uniform(stukje uitstraling, herkenbaarheid), maak het beroep aantrekkelijk voor jongeren varieatie aanbrengen in het werk.

  Zorg dat het imago productiewerker verdwijnt.

 • no-profile-image

  jenneke Fokkens-Rip

  Ik ben 50 jaar en sinds 2000 werkzaam als zelfstandig verpleegkundige.

  Het grootste probleem is de eenzaamheid waar veel mensen vroeg of laat in belanden. Hier kun je letterlijk ziek van worden met alle gevolgen van dien. Ook de kosten van de gezondheidszorg lopen hierdoor hoog op.

  Mijn idee zou zijn om mensen veel meer in woongroepen te laten wonen. Zodat mensen weer aanspraak hebben en elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Veel mensen vinden het fijn als ze iets voor een ander kunnen doen en voelen zich daardoor beter.

  Deze woonvormen moeten natuurlijk wel comfortabel zijn. Ieder een eigen appartement maar wel een gezamelijke huiskamer en keuken.

  Mensen die eenzaam zijn hebben geen netwerk van mantelzorgers om zich heen, laat

  ze elkaars mantelzorger zijn.  Dit is mijn visie, hopelijk kunt u er iets mee.

  Vriendelijke groet

  J.Fokkens-Rip

Of registreer je om te kunnen reageren.