Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezonde kunst gezocht

Om te onderzoeken of kunst effect heeft op de gezondheid, is BETER consortium op zoek naar gezonde kunst.

BETER Consortium zoekt gezonde kunst voor een grootschalig onderzoek naar de invloed van kunst op de gezondheid, eind 2012 in Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. BETER Consortium is een samenwerkingsverband van internationale partners uit de gezondheidszorg, wetenschap en kunstwereld

 

Placebo's

Door de werking van gezonde kunst te vergelijken met de werking van placebo's voor kunst, wil BETER erachter komen of kunst helend is. In een voor iedereen toegankelijke onderzoeksexpositie in Medisch Centrum Haaglanden wordt het publiek geprikkeld met vragen over gezondheid, meetbaarheid en de waarde van (echte) kunst.

 

Voorstellen

Voorstellen voor gezonde kunst van amateur- of professionele kunstenaars kunnen voor 1 mei 2012 ingediend worden via www.beterconsortium.nl/kunst.

 

Meer informatie is te vinden op www.beterconsortium.nl

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.