Specifieke voedingsmiddelen bij licht dementerende patiënten zorgen voor een duidelijke verbetering van het geheugen. Dit is wellicht een doorbraak in het onderzoek naar behandeling van dementie.
Dit blijkt uit het onderzoek ‘Souvenir 1 en 2’ van professor Philip Scheltens van het Alzheimer Centrum VU.
Hersenverbindingen
Een vaste combinatie van diverse nutriënten verbetert bij licht dementerenden de geheugencapaciteit. De mix leidt tot duidelijke verbetering van de functionele verbindingen in de hersenen – de synapsen. De onderzoeksresultaten laten zien dat dementie in het beginstadium aangepakt kan worden.
Nog dit jaar
De ‘shake’ van nutriënten, oftewel medische voeding, is ontwikkeld in samenwerking met Nutricia. Dit bedrijf zal het product mogelijk dit jaar nog op de markt brengen. De nutriëntenmix bevat onder andere omega 3, 6 en 9, maar ook foliumzuur en verschillende vitaminen.
Bron: Zorgvisie
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account