Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Staatssecretaris wil meer verpleegkundigen in ouderenzorg

Het ministerie van VWS wil meer verpleegkundigen aantrekken in de ouderenzorg. Een nieuwe uitstroomvariant gericht op ouderen met specifieke gezondheidsproblemen, een pilot gericht op excellente ouderenzorg en een onderzoek naar evidence based practice in het verpleeghuis moeten daar aan bijdragen.

Om meer verpleegkundigen aan te trekken in de ouderenzorg is het cruciaal dat de noodzakelijke ruimte en verantwoordelijkheid aan de verpleegkundigen wordt (terug) gegeven, schrijft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten in een brief aan de Tweede Kamer. Om dit te bereiken wordt er momenteel gewerkt aan verschillende projecten die inzetten op een optimale benutting van verpleegkundigen in de ouderzorg.

 

Bron: Nursing

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Sandrina van Brenk

    Met bovengenoemde verhaal ben ik het helemaal eens. De staatssecretaris moet zelf weer eens naar een opfriscursus.Het is schandalig zoals er met verzorgenden en verpleegkundigen omgegaan wordt. Totaal respectloos. Wie wil er nou nog in de zorg of verpleging werken? Het is en blijft een ondergewaardeerd beroep.

  • no-profile-image

    Ellen

    Ik snap niet waar de Staatssecretaris mee bezig is.Jaren achtereen hebben ze op alles bezuinigd.De verpleegkundige is als het ware weggepest, ook al wilde ze het liefst met en voor ouderen werken. het werk kon wel gedaan worden door bejaardenhelpers en hooguit hier en daar een verzorgende.Dat was net zo iets als: iedereen kan voor kinderen zorgen en voor bejaardenverzorging heb je ook niet al teveel opleiding nodig.Nu we met een totaal uitgekleed pakket voor de kostbare ouderen zitten en de manager met de grootste buit gaat schuiven, nu mogen we eindelijk terug naar "af" en wie gaat dat betalen? Onze bejaarden- de mensen die dit land hebben opgebouwd- hebben al jaren een verzorging onder de maat met hier en daar een uitzondering en de verpleegkundigen die toen te duur werden bevonden, zonder dat iemand keek naar de toegevoegde waarden van kennis en kunde, die kon vertrekken.Ik weet niet hoe vaak ik ben afgewezen vanwege "teveel"aan opleiding.Alsof voor onze bejaarden het al gauw goed genoeg was.

Of registreer je om te kunnen reageren.