Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen MST meer regie patiëntenzorg

Verpleegkundigen in Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede krijgen meer regie over de zorg aan patiënten. Ze worden gestimuleerd tot kritisch Evidence Based denken en handelen.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

Dit moet worden bereikt door de invoering van zogenaamde Best Practice Units op alle verpleegafdelingen. De verpleegkundigen krijgen ondersteuning van docenten van hogeschool Saxion.

 

Innovatie en veranderprocessen

In lessen worden thema's behandeld als innovatie, Evidenced Based Practice en het begeleiden van veranderprocessen. Maar ook groepsdynamica, publiceren en presenteren, en presentatie en evaluatie. De deelnemers voeren opdrachten uit, zoals het interviewen van hun teamhoofd en teamleden en werken aan een implementatieplan en het presenteren ervan. In een later stadium zullen ze ook gaan publiceren over hun verbetertrajecten. Na de scholing volgt de daadwerkelijke ontwikkeling binnen de teams gedurende tenminste een jaar.

 

Verpleegkundigen

Eind maart wordt er gestart met twee groepen van 22 verpleegkundigen en 9 afdelingen. De eerste resultaten worden eind september gepresenteerd.

 

Bron: MST

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.