Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NFI sluit verpleegkundig museum

Het Florence Nightingale Instituut (FNI) sluit op 1 oktober de deuren van het het museum over de geschiedenis van verpleging en verzorging in Zetten.

Het FNI gaat volgend jaar verder als online kenniscentrum met een virtueel museum. Met deze moderniseringsslag wil het FNI de geschiedenis van de verpleging en
verzorging op eigentijdse wijze onder de aandacht brengen van alle (oud)verpleegkundigen, verzorgenden en studenten.

 

Onderzoek

'Belangrijk uitgangspunt was ook dat we meer tijd en energie willen steken in het onderzoek doen naar de geschiedenis van de verpleging en verzorging', zegt directeur Nannie Wiegman. 'Die kennis is noodzakelijk om onze educatieve activiteiten en de presentatie van het erfgoed actueel te houden. Onze museumfunctie gaan we online voortzetten. En we blijven met projecten als de Zorgtrailer het land in trekken.'

 

Bron: NFI

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Mieke

    Het is toch wel jammer dat het museum niet meer bezoekbaar is, want het is een mooie locatie. Daar zullen financiele problemen toch ook wel in hebben meegespeeld.

    Ik hoop dat het online toch ook lukt mensen te interesseren voor de geschiedenis van de verpleging omdat ze dan beseffen dat de hedendaagse ontwikkelingen niet zo maar uit de lucht komen vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.