Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Handreiking sociale media verpleegkundigen definitief

Er is nu definitief een handreiking voor het gebruik van sociale media onder verpleegkundigen.

V&VN kwam in april 2012 bewust met een eerste versie van de handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier. Op de oproep aan verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook anderen op om te reageren op de handreiking kwamen tientallen reacties en ook diverse casussen uit de praktijk.

 

Internetgebruik

Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden en de handreiking bevat ook een aantal praktijkvoorbeelden. De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verpleegkundigen en verzorgenden zelf informatie online delen of reageren op informatie online. Die informatie kan tekst zijn, maar ook foto’s, video’s, geluid of plaatjes. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk.

 

De handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier is een uitwerking van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (2007).

 

Bron: V&VN

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.