Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Voorschrijven door verpleegkundigen uitgesteld

Het voorschrijven van medicatie door oncologie-, long- en diabetesverpleegkundigen is om wetstechnische redenen voorlopig uitgesteld. Deze regeling zou halverwege 2012 ingaan.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

Eind vorig jaar werd bekend dat ná de verpleegkundig specialisten, ook de gespecialiseerde long-, oncologie- en diabetesverpleegkundigen medicatie zouden mogen gaan voorschrijven. Voor deze groepen verpleegkundigen zou dit geen zelfstandige bevoegdheid worden zoals voor de verpleegkundig specialisten, maar zouden zij geneesmiddelen gaan voorschrijven in opdracht van de arts. Door een wijziging in de Wet BIG zouden long-, oncologie- en diabetesverpleegkundigen in het BIG-register kunnen laten aantekenen dat zij voldoen aan de in de Ministeriële Regeling gestelde voorwaarden. Daarmee zijn ze bevoegd om bepaalde geneesmiddelen op recept voor te schrijven. Maar die Ministeriële Regeling is nu om wetstechnische redenen voorlopig uitgesteld.

 

Bron: V&VN

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  Pieke

  Behalve inhoudelijke winst zou het vooral strategische winst zijn. Gelegitimeerde erkenning van een handeling die door verpleegkundigen vaak (tot volle tevredenheid) al wordt gedaan.

 • no-profile-image

  jos

  En wat is de verdienste hiervoor bij de verpleegkundigen?

  Dat je een briefje mag tekenen..wat een inhoudelijke winst zeg..

Of registreer je om te kunnen reageren.