Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Veel verpleegkundigen volgen bij- en nascholing

Ruim 90 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden volgt bij- en nascholing, meestal op kosten van de werkgever. Een derde van de zorgverleners vindt het scholingsaanbod vanuit de werkgever voldoende.

Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek naar werkomstandigheden van onderzoeksinstituut Nivel onder het Panel Verpleging & Verzorging, dat bestaat uit 1350 verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal agogen en helpenden.

Registreren van scholing
Veel vaker dan in 2009, leggen de zorgverleners de door hen gevolgde scholing ergens vast. In 2009 gaf een derde nog aan geen administratie van de scholing bij te houden. In 2011 is dat gedaald naar een vijfde van de zorgverleners. De onderzoekers vinden dat daaruit blijkt dat zorgverleners zich steeds bewuster worden van het belang om hun scholing bij te houden. Dat een steeds groter wordende groep regelmatig een functioneringsgesprek heeft zal daar ook mee te maken hebben.

Loopbaan
Wat betreft loopbaanbegeleiding geeft ongeveer de helft van de ondervraagden aan dat er gesproken is over mogelijkheden en aanvullende opleidingen. Slechts een derde van de ondervraagden is echter tevreden over de loopbaanbegeleiding. En een op de zes verpleegkundige is ontevreden over de loopbaanmogelijheden.

 

Bron: Nursing

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.