Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe hoogleraar hospicezorg

Oncologieverpleegkundige en verplegingswetenschapper Saskia Teunissen is sinds 1 januari hoogleraar Hospicezorg aan de Universiteit Utrecht. Het betreft een nieuwe leerstoel voor de Universiteit Utrecht.
saskia Teunissen hoogleraar hospicezorg aan de Universiteit Utrecht

Saskia Teunissen is als Universitair Hoofddocent verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMC Utrecht. Zij is ook directeur van het Academisch high care Hospice Demeter in De Bilt. Ze doet onder meer onderzoek naar de vraag hoe hospices het best ingepast kunnen worden in het huidige systeem van de gezondheidszorg. Ook gaat Teunissen een database opzetten waarin kenmerken van hospicepatiënten op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied verzameld worden. De database kan bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag welke problemen van invloed zijn op kwaliteit van leven en zorg en hoe de zorg beter afgestemd kan worden op de angsten, behoeften en voorkeuren van patiënt en familie.

De leerstoel Hospicezorg is een profileringsleerstoel, een tijdelijke leerstoel, op initiatief van de Associatie van High Care Hospices, mogelijk gemaakt door de Stichting Francinus de Wind.

Esther Heeswijk van

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.