Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige bedenkt speen voor premature baby's

Een verpleegkundige van het Amerikaanse Winnie Palmer Ziekenhuis heeft een speciale speen ontwikkeld voor prematuur geboren baby's.
Verpleegkundige bedenkt speen voor premature baby's

Normale speentjes zijn meestal te groot voor het mondje van een vroeggeboren kind. Daarnaast kunnen slangetjes bij intubatie in de weg zitten. Verpleegkundige Harriet Miller: 'Deze slangetjes maken het onmogelijk voor baby's om op een normale speen te sabbelen.' Dus bedacht zij een speentje dat klein van formaat is, en dat ruimte overlaat voor alle slangetjes, zodat het kind er alsnog op kan zuigen. Het ziekenhuis onderzocht het effect van het speentje op veertien vroeggeboren baby's, en de resultaten zijn positief: de baby's waren minder onrustig, hadden een hoger zuurstofgehalte in het bloed en hun hartslag ging omlaag. Ook ouders zijn razend enthousiast: 'Ik ben Miller heel erg dankbaar. Iemand die zo'n uitvinding bedenkt voor deze baby's is zeer speciaal', aldus moeder Amber Eady.

Redactie TvZ

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • p hal

    Deze speen is al meer dan 10 jaar op de markt. Moet ik dit als interessant artikel zien of is dit sluikreclame?

Of registreer je om te kunnen reageren.