Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Test je kennis van de zorgwetten

Met de Nationale Kennistest Zorgwetten 2016 kunnen professionals en beleidsmakers opnieuw testen of het kennisniveau op peil is
Fotolia_99777376_Subscription_Yearly_XXL.jpg
Foto: Fotolia

De kennistest is gemaakt door bureau HHM. Het is de tweede keer dat het bureau de kennistest samenstelt. Het eerste jaar na de transitie in het zorgstelsel is achter de rug. Een jaar waarin professionals en beleidsmakers ervaring hebben opgedaan met nieuwe doelgroepen, ondersteuningsvragen en financieringsstromen. Een jaar waarin cliënten te maken kregen met herbeoordelingen en nieuwe indicaties. Een jaar ook waarin sommige wijzigingen werden teruggedraaid en nieuwe grijze gebieden ontstonden. 

Heb je de smaak te pakken? Test dan je kennis over allerlei onderwerpen voor verpleegkundigen in onze gratis online kennistoetsen. Naar kennistoetsen>>

De Nationale Kennistest Zorgwetten 2016 heeft 16 meerkeuzevragen over de Wmo, de Jeugdwet, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. De vragen gaan vooral in op de recente veranderingen in de wet- en regelgeving en de effecten daarvan op de toegang tot zorg en ondersteuning. Daarnaast bevat de Kennistest vier casussen waar de wetten ‘schuren’. Deelnemers krijgen na afloop direct te zien hoe ze gescoord hebben en wat ze kunnen doen om de eigen kennis te vergroten. De test is ontwikkeld voor professionals en beleidsmakers in de zorgsector en het sociaal domein, maar kan door iedereen worden ingevuld. Vorig jaar vulden ruim zesduizend mensen de Nationale Kennistest Zorgwetten in, met een gemiddelde score van 54%. 

Klik hier om de kennistest te doen. 

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.