Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AMC lastiggevallen door Pokémon-speurders

Het populaire spel Pokémon Go is nog maar een paar dagen uit, maar zorgt nu al voor consternatie in het AMC ziekenhuis in Amsterdam.
pokemon.jpg

Pokémon Go is een spel op de mobiele telefoon, waarmee je 150 verschillende Pokémonfiguurtjes moet 'vangen'. Dat doe je door je letterlijk te verplaatsen, en op je telefoon te kijken of je dichtbij een Pokémon komt. Deze Pokémons hebben allemaal een vaste plek. Blijkbaar bevindt een van de figuren zich in het Academisch Medisch Centrum, want volgens een woordvoerder komen er groepjes Pokémon Go-spelers binnen om de Pokémon virtueel te vangen. 'We hebben zelfs al groepjes mensen in onze kelders gevonden, een plek waar je helemaal niet mag komen', aldus woordvoerder Loes Magnin tegen AT5

Het ziekenhuis heeft geen idee waar de betreffende Pokémon zich bevindt, en hebben spelers via Twitter gevraagd om niet naar het ziekenhuis te komen. 'Je wil natuurlijk niet dat mensen dadelijk gewoon kamers met zieke mensen binnengaan.' Tevens heeft het ziekenhuis contact gezocht met de spelmaker en gevraagd om de Pokémon uit het AMC te verwijderen.

 

Ziekenhuizen kunnen ook op een andere manier te maken krijgen met de hype: vanuit het buitenland komen al berichten dat verschillende fanatiekelingen in het ziekenhuis belanden bij hun jacht op de cartoons. Zo vallen ze in grachten, kijken ze niet uit bij het oversteken -omdat ze naar hun telefoonschermpje turen- en zijn er een aantal die al rijdend in hun auto de beestjes zoeken, en vervolgens middenop de weg stoppen om ze te vangen.

Merk jij in jouw instelling iets van de hype? Reageer hieronder!

 

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.