Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cindy Veenhof benoemd tot lector Innovatie beweegzorg

Hogeschool Utrecht (HU) start met het lectoraat Innovatie van beweegzorg. Dit lectoraat richt zich op de vraag welke innovaties in de beweegzorg de fysieke zelfredzaamheid van patiënten kunnen vergroten.
000000cindy-veenhof.jpg
Veenhof combineert haar werk als lector Innovatie van beweegzorg met haar werkzaamheden als hoogleraar Klinische Gezondheidswetenschappen.

Voor dit nieuwe lectoraat is prof. dr. Cindy Veenhof benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Innovatie van Zorg van de faculteit Gezondheidszorg van Hogeschool Utrecht. Aanleiding voor de start van het nieuwe lectoraat is de toenemende complexe zorgvraag en de patiënt die steeds meer de regie over de eigen zorg wil voeren. Cindy Veenhof: ' We willen een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatie van de beroepspraktijk van beweegzorg en deze versterken met de kennis van ons praktijkgerichte onderzoek. De praktijkgerichte onderzoeken van het lectoraat richten zich met name op integratie van technologie in de beweegzorg, fysieke (in)activiteit en functioneel herstel rondom ziekenhuisopnames en innovaties in de organisatie van beweegzorgtrajecten.'

Hoe kun je als verpleegkundige je patiënt stimuleren om zoveel mogelijk uit bed en in beweging te komen? Lector Bianca Buurman geeft 5 handige tips 

Veenhof is bewegingswetenschapper en studeerde Fysiotherapie aan de HU. Zij heeft lange tijd gewerkt bij onderzoeksinstituut Nivel, op het gebied van paramedische zorg en sport, bewegen en gezondheid. Daarnaast is ze hoogleraar Klinische Gezondheidswetenschappen, in het bijzonder de Fysiotherapiewetenschap bij het UMC Utrecht, waar zij ook het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap leidt. Zij combineert het hoogleraarschap met haar rol als lector bij Hogeschool Utrecht.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.