Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

1,2 miljoen voor onderzoek naar behandeling Huntington

Het Campagneteam Huntington heeft 1,2 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte van Huntington.
ziektevanhuntingtn.jpg
De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte met de symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS gecombineerd. - Foto: Fotolia

Laboratoria in Groningen, Leiden en Amsterdam gaan op zoek naar aangrijpingspunten om de aanmaak van het ziekte veroorzakende huntington-eiwit te remmen, of de afbraak ervan te bevorderen. Deze onderzoekslijnen zijn volgens het campagneteam 'zeer veelbelovend en kunnen voor een doorbraak zorgen in het onderzoek naar een genezende therapie.'

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke neurodegeneratieve ziekte met de symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS gecombineerd. Patiënten hebben psychische en motorische problemen en geheugenverlies. Net als de ziekte van Alzheimer en Parkinson wordt ook de ziekte van Huntington veroorzaakt door de ophoping en klontering van eiwitten in de hersenen.

TvZ is hét vakblad voor verpleegkundigen, gericht op onderzoek, opinie, beleid en management, altijd met een link naar de praktijk. 
Meer info over abonnement >>

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.